Lasītāju konference ģimnāzijā.

24. aprīlī Krāslavas Valsts ģimnāzijā veiksmīgi noritēja lasītāju konference, veltīta krievu bērnu rakstnieku G.Ostera un E.Uspenska jubilejām. Konferencē piedalījās vairāk nekā 60 dalībnieki – skolotāji un 6.- 9. klašu skolēni no Krāslavas novada skolām. Skolēnu komandas pārstāvēja Krāslavas Valsts ģimnāziju, Indras vidusskolu, Krāslavas, Skaistas, Izvaltas un Robežnieku pamatskolas.
Darbs bija interesanti organizēts. Krievu valodas (svešvalodas) metodiskās apvienības vadītāja Dina Skudra atklāja konferenci un novēlēja visiem dalībniekiem radošu veiksmi.
Bērniem tika dotas iespējas darboties 5 dažādās stacijās, kur varēja parādīt savas zināšanas gan improvizācijā, gan viktorīnā un krustvārdu mīklu minēšanā, gan radoši darbojoties grupās un arī zīmējot.
Visi bija priecīgi, jo varēja satikties ar draugiem un kolēģiem, papildināt savas zināšanas par izciliem krievu bērnu rakstniekiem, inscenēt kāda literārā darba fragmentu un noslēgumā nodziedāt dziesmu «Голубой вагон.

 Gandarīti bija arī bibliotekāri, jo sagatavošanas periodā skolotāji un skolēni visa mācību gada laikā aktīvi sadarbojās ar bibliotēku, apmeklēja izstādes, lasīja grāmatas un aktīvi piedalījās pasākumos, veltītos populāriem bērnu rakstniekiem.

Komentāri