Lotes zemē un ne tikai…



LNB Bērnu literatūras centrs Latvijas novadu bērnu bibliotēku vadītājiem par aktīvu līdzdarbošanos lasīšanas veicināšanas programmā „Bērnu un jauniešu žūrija” un bērnu iesaistīšanu karnevāla gājienā „Gribu iet uz bibliotēku” organizēja brīnišķīgu 2 dienu ekskursiju.
Pirmajā dienā mēs apmeklējām Cēsu Centrālo bibliotēku un zinātnes centru Z(in)oo. Vairāk kā 200 izzinošu eksponātu un attīstošās spēles tiek piedāvātas gan bērniem, gan vecākiem.
Mēs nakšņojām Igaunijā Valgas apriņķa profesionālās izglītības centra kojās. Ēkas arhitektūra atgādināja bišu stropu.
Otrajā dienā apmeklējām Lotes zemes tematisko parku Igaunijā.
Tas ir Baltijas lielākais tematiskais parks. Lotes zeme atrodas skaistajā mežā jūras piekrastē, kur ir izveidots Izgudrotāju ciems, pazīstams no Lotes animācijas filmām, mūzikliem un grāmatām. Lotes zemē mēs tikāmies ar Loti, Bruno, Albertu un citiem Izgudrotāju ciema iedzīvotājiem. 
 Atklājumu, izgudrojumu un aizraujošu piedzīvojumu šeit pietika visas dienas garumā gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Brauciens bija fantastisks. Visa ceļa garumā bibliotekāri reklamēja kādu grāmatu, kas varētu būt interesanta mūsu lasītājam.
Esmu ļoti pateicīga visām Dagdas un Krāslavas novadu bērnu bibliotekārēm, kuru atsauksme un aktīvā līdzdarbošanās bērnu un jauniešu lasīšanas veicināšanā, deva iespēju aizbraukt šajā ekskursijā.


Komentāri