Attālinātie ,,Liels un mazs" grāmatu lasījumi 2020

 

Izdevniecības “Liels un mazs” grāmatas vienmēr ir plaši pārstāvētas LNB lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. 

Bērnu grāmatu izdevniecība “Liels un mazs”, gadu noslēdzot, rīko lasījumus, kuros varēs tuvāk iepazīties ar šā gada izdevumiem. Lasījumi notiks tiešsaistē svētdien, 20. decembrī, pulksten 12.00, tos varēs noskatīties, pievienojoties saiteihttps://www.facebook.com/lielsunmazs. Lasījumiem dotais nosaukums - “Attālinātie” sola, ka attālināti satiekoties ar 2020. gadā izdotajām "Liels un mazs" grāmatām, tās var kļūt par tuviem draugiem gan bērniem, gan viņu vecākiem.
Izdevniecības “Liels un mazs” šāgada grāmatu plauktā ir 9 oriģināldarbi un 13 tulkojumi. “Kvadrifrona” aktieri Ance Strazda, Klāvs Mellis un Reinis Boters kopā ar režisori un operatori Elīnu Lieljuksi sagatavojuši 16 īsus, asprātīgus un vizuāli saistošus grāmatu fragmentu videolasījumus, kurus var noskatīties kā gluži patstāvīgus priekšnesumus, vienlaikus gūstot trāpīgu ieskatu grāmatu saturā un stilā. Videolasījumu veidošanā piedalījusies arī māksliniece Ūna Laukmane.
Lasījumos ietvertas dzejas un prozas grāmatas gan mazākiem bērniem, gan pusaudžiem un jauniešiem.
Lasījumu tapšanu līdzfinansē Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa”.
Ar cieņu,
Kristīne Jonuša
"liels un mazs" kopvede

 


Komentāri