Čaklākie lasītāji vasarā

Vasaras lasīšanas aktivitātes ,,Atpūties ar grāmatu!” čaklākie lasītāji .

Vasara — brīnišķais gadalaiks, pilns ar piedzīvojumiem dabā, ceļojumos. Taču vasaru var bagātināt arī ar ceļojumiem grāmatu pasaulē.

Krāslavas novada bibliotēka aicināja bērnus un jauniešus iesaistīties vasaras lasīšanas aktivitātē  ,,Atpūties ar grāmatu , kā arī  lasīšanas veicināšanas programmas ,,Bērnu, Jauniešu un Vecāku žūrija” jaunās kolekcijas baudīšanā un vērtēšanā. Vasaras mēnešu laikā, pateicoties bērnu un jauniešu atsauksmei, 954 grāmatas no bibliotēkas plauktiem laimīgi aizceļoja pie 240 lasītājiem. 

Grāmatas tika lasītas latviešu, krievu, angļu un ukraiņu valodās.

Lasīšana un lasītprieks iet roku rokā.  Lasot grāmatu, var bagātināt savu iztēli - piedzīvot vairākus notikumus kopā ar tās varoņiem, iegūt jaunus draugus.

Mūsu čaklākie lasītāji lasītprieku meklēja Krāslavas novada bibliotēkā. Visvairāk grāmatu bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā izlasīja Kaspars un Kristaps Kušņiri, Madara Grišāne, Alise un Artjoms Pizāni, Miroslavs Baženovs, Sergijs Luganskis, Armands Pigins, Evelīna Kripašova, Dāvis Kardels, Līna Ignatjeva, Devids Avotiņš, Karolina Urbanoviča, Justīne Semjonova, Ivita Kormiļceva, Amanda Grineviča, Artūrs Grizāns, Artūrs Tukāns, Jegors Bluss, Milena Kovaļova, Kristers Jakovelis, Arīna Bondere.


Pasākuma dalībnieki lasīja fragmentus no vairāk iepatikušās grāmatas.

Lasot grāmatas, jau mēs visi tiekam apbalvoti, jo vislielākā balva ir iespēja izlasīt labu grāmatu . Mēs vienmēr priecājamies par katru lasītāju!

  
,,No visiem pasaules brīnumiem visbrīnumainākā ir grāmata, un šajos brīnumos tu vari brīvi ieiet. Tu vari sevī uzņemt visu, ko cilvēki gadu tūkstošos domājuši un jutuši. Tā ir tik liela laime, ka tādēļ vien ir vērts dzīvot’’, rakstīja Zenta Mauriņa.

Lasi vairāk, redzi tālāk!

Novēlām sekmīgu jauno 2023./2024. mācību gadu!

Sveikas grāmatas un skola!




 


 

Komentāri