Lasījumi ,, Trollīšu Muminu pasaulē"

                               Trollīšu Muminu pasaules radītājai Somijas zviedru                                                 bērnu rakstniecei Tūvei Jānsonei-110

Somijas zviedru rakstniece un māksliniece Tūve Jānsone (1914-2001) pazīstama galvenokārt kā trollīšu Muminu radītāja. Savās daudzās grāmatās rakstniece asprātīgi aprakstījusi un ilustrējusi ainas no sīko radībiņu- trollīšu Muminu dzīves.  Daudz uzjautrinošu un sirsnīgu mirkļu tev, lasītāj, sagādās grāmatu cikls ,,Bīstamā vasara” 1954), ,,Mumintēta memuāri” (1968), ,,Tētis un jūra “(1965),  ,,Vēlu novembrī” (1970)  un jaunā grāmata ,,Brīnišķīgā Muminieleja, pēc Tūves Jānsones darbu motīviem.

Jādodas garā ceļojumā, lai saprastu, cik jauki ir mājās! Esi sveicināts Muminielejā! Tevi gaida jauna tikšanās ar trollīti Muminu un viņa viesmīlīgo ģimeni.Mumini pēc kārtējā lielā piedzīvojuma ir atgriezušies mājās, brīnišķīgajā Muminielejā. Tu iepazīsi viņu jaunos draugus - Snorki un Plušķi.Uzzināsi, kādi nelūgti ciemiņi ir apmetušies mājā viņu prombūtnes laikā, varēsi ielūkoties pārsteiguma ballītē un sekot līdzi gadsimta zādzībai!

Nāc uz Krāslavas novada bibliotēku un lasi par visiem Muminu ielejas piedzīvojumiem.

Tūves Jansones grāmatu izstāde no 5. līdz 31. augustam.















Komentāri