Vasaras pārgājiens

Bērnu bibliotēka saviem lasītājiem deva iespēju tuvāk iepazīt dzimtā novada dabu tās daudzveidībā, baudot krāšņas ainas, noslēpumainās gravas, vērojot dabas pieminekļus, dižakmeņus, koka figūras, ceļojot pa Adamovas dabas taku.

Bibliotekāres Anna un Viktorija ar saviem lasītājiem Juri un Žani agrā vasaras rītā devās pārgājienā, lai izstaigātu šo taku, kas stiepjas gar Daugavas krastu un veido ļoti stāvas nogāzes, vijas gan uz augšu, gan uz leju. Takas garums ir 1.8 km.

Adamovas ainavu taka atrodas dabas parkā „Daugavas loki” Daugavas ielejas labā krasta nogāzē. Tās sākums ir Krāslavā no skatu laukuma. No Adamovas pilskalna virsotnes paveras lielisks skats uz Daugavas ieleju. Dažās vietās mums no sajūsmas aizrāvās elpa - cik skaista ir Daugava un mūsu daba!
 








Bērni izteica vēlēšanās vēlreiz doties pārgājienā, lai tuvāk iepazītu Krāslavas ievērojamākās vietas. Piekrita arī tam, ka taku vajadzētu savest labākā kārtībā, lai tūristi būtu gandarīti no pārgājiena un mums pašiem būtu lepnums par dzimtā novada savdabīgo krāšņumu, kuru vajag  kopt un saudzīgi aizsargāt.



Komentāri