LASĪŠANAS RALLIJS


15. oktobrī bērnu bibliotekāri devās uz Krāslavas Varavīksnes vidusskolu, kur notika Lasīšanas rallija (1-4.un5-8.kl.sk.) uzvarētāju apbalvošana. Lasīšanas rallijs – tā ir grāmatu lasīšana vasaras brīvlaikā. Vasaras laikā skolēni gāja uz bibliotēku pēc grāmatām un informācijas par grāmatām. Lasītājiem vajadzēja aizpildīt individuālā braucēja anketu, kurā vajadzēja ierakstīt izlasīto grāmatu autorus, nosaukumus, lapaspušu skaitu, saskaitīt ilustrācijas. Mācību gada sākumā literatūras stundās skolēni atstāstīja izlasītās grāmatas.
Skaisti organizētajā pasākumā tika apbalvoti 16 labākie Lasīšanas rallija braucēji .
Bibliotekāri Valentīna un Viktorija iepazīstināja skolēnus ar jaunākām grāmatām bērnu bibliotēkā, savukārt skolas direktore pateicās bērniem par čaklumu un uzdāvināja Bērnu bibliotēkai  Varavīksnes skolēnu radošo darbu krājumus „Моя Родина Латвия ” un „Рождественские истории”.
 
Nobeigumā laipnās skolas bibliotekāres Oksanas uzaicināja pasākuma dalībniekus uz tasīti tējas ar garšīgu kliņģeri. Mēs savukārt priecājāmies par tik raženu sadarbību, arī cerot uz to, ka nākamajā gadā „Lasīšanas rallijā” piedalīsies krietni vairāk skolēnu.

 

Komentāri