Eiro Latvijā


 
        Nauda, nauda, daudz naudiņas
Bagātam tautiešam;
Vai naudiņas vien vajaga,
Vajag gudra padomiņa .
/Latviešu tautasdziesma/
 
Izglītojoši atraktīvs pasākums par eiro nozīmi Latvijas valstij un tās tautai tika organizēts un novadīts pamatskolu skolēniem 16. aprīlī.
 
 Krāslavas Valsts ģimnāzijas vēstures un biznesa ekonomisko pamatu skolotājs Aleksandrs Kadenecs interesanti pastāstīja par naudas evolūciju, sākot no akmens naudas līdz monētām un banknotēm.
 Bibliotekāres Valentīna un Viktorija lasīja latviešu tautasdziesmas, citu tautu parunas un sakāmvārdus par naudas nozīmi cilvēku dzīvē.
Skolēniem arī tika piedāvāts izlasīt kādu gudru izteicienu par naudu. Konkursa gaitā bērni uzzināja par eiro tapšanu, tā dizainu un vērtību.
 Par pareizām atbildēm skolēni saņēma aplikācijas ar Mārtiņa zīmi. Gudrie saka, ka šī zīme, ielikta maciņā, piesaista naudu un veiksmi.
Ar vislielāko centību visi ķērās pie krustvārdu mīklas minēšanas.
 Veiksmīgākie konkursa dalībnieki saņēma mazas dāvaniņas un bukletiņus
„Vienotai Eiropai- vienota valūta” un „Eiro – īsa grāmata”.
Pasākuma gaitā noskatījāmies videofilmu par naudas piesaistīšanu. Uzzinājām, ka  naudas enerģija (tāpat kā mīlestības un veselības enerģija) pie mums atnāk no kosmosa un ar lielu prieku piesaistās pie cilvēkiem, kuri ar pozitīvām emocijām un vieglu sirdi iegulda naudiņu savā veselībā, izglītībā, labdarībā un citu mūžīgo vērtību krāšanā.
Pasākums beidzās ar pateicības vārdiem skolotājam Aleksandram un cerību turpināt tik pat interesantu un lietderīgu sadarbību ar KNCB.
Lai mums visiem ir pietiekami daudz naudiņas, lai priecētu sevi un citus !

Komentāri