Mēs par labāku internetu



 10. februārī Vispasaules drošāka interneta dienas ietvaros jau 12 to reizi aicinājām bērnus, jauniešus un skolotājus uz informatīvu un izglītojošu pasākumu, lai pievērstu uzmanību interneta lietotāju drošībai.
Šoreiz kuplā skaitā pie mums ciemojās Krāslavas pamatskolas skolēni ar skolotāju Jeļenu Japiņu, Pasākumā piedalījās arī skolēni no Krāslavas grāfu Plāteru v.n. Poļu pamatskolas un Varavīksnes vidusskolas.
Mūsu bibliotēkas sistēmas administratore Ilona Cabule prasmīgi iesildīja klātesošos ar jautājumiem par drošību internetā. Par prieku, gandrīz visi skolēni atbildēja pareizi. Pēc tam bērni paši lasīja viselementārākos likumus, ko vajag ievērot interneta lietotājiem.
Informātikas skolotāja Jeļena Japiņa savā prezentācijā pievērsa skolēnu uzmanību 12 lietām, ko nedrīkst darīt sociālajos tīklos.
Bibliotekāre Anna Bartuša sagatavoja jauku prezentāciju
„Par drošību un internetu ar humoru”.
Gatavojoties šai dienai, skolēniem tika dota iespēja piedalīties konkursā „Komikss par labāko internetu.”
Vairāk, nekā 20 darbos bērni vēstīja par savstarpējo cieņu, atbildību, drošību un arī anonimitātes rādītām problēmām.
 Bērni darbojās radoši. Visiem patika pamācoša pasaka „Vilks un 7 kazlēni”, ko sacerēja Arnis Japiņš un profesionāli izveidota filmiņa „Stāsts par Žaneti”. Filmiņas autors Krāslavas pamatskolas 9. klases skolēns Pauls Nartišs.
Vēlreiz paldies visiem, kas aktīvi iesaistījās pasākumā par labāku, drošāku un interesantāku interneta vides veidošanu.
Krāslavas pamatskolas skolēniem: Renāram Lisenokam, Edvīnam Gekam, Arnim Japiņam, Paulam Nartišam, Patrīcijai Sjadro, Edvīnam Blaževičam, Evelīnai Sitnikai, Ervīnam Jakovelim, Aivim Plociņam, Elmāram Malahovskim, Laurai Kurpenikai, Viestūram Andžānam, Rihardam Lukjanskim, Artūram Gončaronokam, Dainim Brazevičam: Varavīksnes vidusskolas skolēniem Sergejam Švābe un Dmitrijam Demidovam, kā arī Krāslavas grāfu plāteru v.n. Poļu pamatskolas skolniecei Rasmai Tumaševičai.
Vienmēr prieks sadarboties ar Krāslavas pamatskolas skolotājām Jeļenu Japiņu un OlituTruskovsku.



Komentāri