Mobila drošība

 Digitālās nedēļas ietvaros Bērnu literatūras nodaļā tika organizēts pasākums ,,Mobila drošība”, ko prasmīgi novadīja Krāslavas pamatskolas informātikas skolotāja Jeļena Japiņa. Pasākumā piedalījās 25 Krāslavas pamatskolas, Krāslavas grāfu Plāteru v.n. Poļu pamatskolas un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 7., 8. klašu skolēni ar skolotājām. 
 Spraigs darbs ritēja divās komandās. Bagāts uzskates materiāls, video,  skolotājas Jeļenas prezentācija ,, Mobila pasaule’’ un daudzveidīgās interaktīvas aktivitātes iesaistīja katru no pasākuma dalībniekiem interesantā un lietderīgā darbība. Tika pārrunāts gan par mobilo sakaru vēsturi, mobila telefona funkcijām, tā plusiem un mīnusiem, par telefona ietekmi uz cilvēka veselību, par telefonu ražotāju firmām un daudz ko citu.  Skolotāja deva gudrus padomus, mācīja, kā pareizi vajag izmantot telefonu, katram skolēnam iedeva ,,Ieteikumus mobila telefona lietotājiem.” 
Pasākumā gaitā visi  draudzīgi sadarbojās, sadraudzējās un bija ļoti gandarīti, jo visi guvām jaunas digitālās prasmes, kas noderēs mobilo sakaru izmantošanai.
Bibliotekāri savukārt izteica lielu pateicību labestīgām skolotājām Jeļenai Japiņai, Innai Sevostjanovai, Jeļenai Klimovai un poļu skolotājai Maženai Bernackai-Basek, kura bija ieradusies uz pasākumu ar savu meitu Zofju.



Komentāri