Lasīsim dzejiņas!

Sestdien, 1. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) kā viens no jaunā skolas gada ieskandināšanas pasākumiem notika akcijas “Lasīsim dzejiņas” atklāšana.
Krāslavas novada centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā iesaistīšanās akcijā notika 10. septembrī, iesāka to PII ,,Pīlādzītis'' skolotāja Ilona Kalinka un māmiņa Anita Gžibovska
Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta iniciētās akcijas “Lasīsim dzejiņas” mērķis ir plašai sabiedrībai, īpaši bērniem un viņu vecākiem, vecvecākiem, skolām un bērnudārziem, laikā no 1. septembra līdz novembrim dot iespēju nolasīt skaļi dzejoli, to ierakstīt un saglabāt savu balsi vēsturei.
Akcijai izvēlēta bērnu dzeja, kas tapusi pirms simts un vairāk gadiem, to autori ir gan labi zināmi un visās paaudzēs mīlēti, gan arī mazāk zināmi latviešu dzejnieki.
Dzejas tapšanas laikmeta šarms jūtams gan dzejoļu izteiksmē, seno vārdu lietojumā, ilustrācijās, gan akcijas nosaukumam izvēlētajā bērniem veltītās dzejas apzīmējumā “dzejiņas”, kas tolaik ticis izmantots grāmatu virsrakstos. “Lasīsim dzejiņas” ir turpinājums plašu sabiedrības atsaucību 2017. gadā guvušajai akcijai “Skandē Veidenbaumu”, kur ikvienam bija iespēja skaļi ielasīt kādu no Eduarda Veidenbauma dzejoļiem.
Akciju atklāja pie košās un krāsainās audioierakstu kabīnes LNB 1. stāvā (ātrijā). Piedalīties akcijā iespējams arī, veicot audioierakstu savā datorā vai mobilajā ierīcē un augšupielādējot akcijas vietnē berni.literatura.lv. Šajā vietnē būs iespēja sekot statistikai, lai noskaidrotu akcijas populārāko bērnu dzejoli, kā arī balsot par sev tīkamāko dzejas ierakstu. 

Lai veicas visiem dzejas faniem!

Komentāri