Lielie lasīšanas svētki

"Lielo lasīšanas svētku" preses relīze ir pieejama šeit: https://lnb.lv/lv/gramatu-lasisanas-maratona-nosleguma-pasakums-lielie-lasisanas-svetki


Krāslavas novada centrālā bibliotēka aicina visus Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas ekspertus  piektdien, 18. martā  plkst. 14.00-16.00 virtuāli pievienoties Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zāles studijai, kur norisināsies lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” noslēguma pasākums - Lielie lasīšanas svētki.

Svētkos, kā ik katru gadu, apbalvos aizvadītā gada visaugstāk novērtētos grāmatu autorus, ilustratorus, tulkotājus un izdevējus.

Lielos lasīšanas svētkus  varēs vērot attālināti LNB Facebook vai YouTube vietnē.

2021. gada žūrijas un lasīšanas maratonā piedalījās vairāk kā 15 000 lasītāju no  859 bibliotēkām, tajā skaitā 585 lasītāji no  Krāslavas reģiona 19  bibliotēkām un  piecām vispārizglītojošajām skolām.

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2021. gada grāmatu kolekciju pārstāvēja 11 latviešu autoru un 17 tulkotās grāmatas no 8 izdevniecībām.

Mēs pievienojamies  Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra kolēģiem, kuri  izsaka sirsnīgu  paldies par ieguldīto darbu Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2021 īstenošanu.

Komentāri