Sveiciens no Latvijas skolu un bērnu bibliotekāru lasītpatikas forumā.

 Krāslavas novada un Dagdas bibliotēku bērnu literatūras nodaļas bibliotekāri, kā arī Konstantinovas pagasta bibliotēkas vadītāja  apmeklēja Latvijas skolu un bērnu bibliotekāru lasītpatikas forumu  Siguldā, kas notika Kultūras centrā ,,Siguldas devons”.

Foruma mērķis : iedvesmot Latvijas bibliotekāro sabiedrību rosināt bērnu un jauniešu patiesu interesi par lasīšanas prieku, iekļaujoties programmas ,,Latviešu grāmatai 500” 2024. gada tēmā Bibliotēkas un lasīšana.

Foruma norises programma deva iespēju izvēlēties un  piedalīties gan Kaligrāfijas darbnīcā mākslinieces Zinaīdas Ceskes vadībā, gan papīrmākslas darbnīcā meistares Ērikas Zuteres vadībā. Mēs  varējām izvēlēties vienu no paralēlām aktivitatēm :Siguldas Valsts ģimnāzijas bibliotekas,  Siguldas novada bibliotēkas apmeklējumu vai Muzejpedagoģiskās darbnīcu ,,Priekšmeti lasīšanai”.

Bibliotēku, muzeju, kultūras un izglītības nozares speciālisti, kā arī pašvaldību pārstāvji dalījās ar savu pieredzi un idejām par lasītpatikas veicināšanu, par sabiedrības iesaistes kustību “Restarts lasīšanai”, par vietējo kopienu lasīšanas kultūru, visi priekšlasījumi tika veltīti bērnu un jauniešu lasītpatikas motivācijai ģimenē, skolā, bibliotēkā, visā sabiedrībā.  

 

Mēs iedvesmojāmies jaunajām un interesantajām idejām lasīšanai ar ko arī dāsni dalīsimies Krāslavas novada bibliotekāru vidū.

Mēs guvām patieso gandarījumu līdzdarbojoties visās aktivitātēs, par ko esam pateicīgi foruma organizatoriem.

Sigulda tiešām aizrauj!

Sigulda tiešām aizrauj!








 

Komentāri